Edmodo-Dünyada birçok öğretmen ve öğrenci ile iletişime geçme zamanı


Edmodo eğitim sosyal paylaşım sitesi Dünya üzerinde yaygınlaşmaya başladı. EDMODO, sosyal medyanın gücünü eğitim ve öğretim ortamında kullanmamıza imkân sağlıyor. Edmodo sayfasını kullanmakta en heyecan verici şey ülke içinde ve yurtdışı ile bağlantı kurarak sınıfları birbirine bağlamak bilgi alışverişinde bulunmak için potansiyel oluşturmaktır.

           Ülkemizde Fatih projesi ile birlikte bir çok sınıfta akıllı uygulamasına geçilmeye başlandı. Sınıflarda internet kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak online eğitim programlarının kullanımı da yaygınlaşacaktır. Online paylaşımlarla öğrenci ve öğretmenler arasında bilgi paylaşımı kaçınılmazdır. Şu sıralar hali hazırda eğitsel paylaşımların yapıldığı Edmodo sosyal platformu Dünya üzerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.


          Öncelikle Edmodo internet sitesine üye oluyorsunuz. Üye olurken öğretmen yada öğrenci olduğunuzu belirtiyorsunuz. Üye olduktan sonra okulu belirliyoruz. Sisteme dahil olan öğrenciler ve öğretmenler grup (topluluk) oluşturabiliyor ve topluluğa üye davet edilebiliyor.
Özellikle sınıflar arasında online bağlantı kurularak dünyanın dört bir tarafındaki öğretmen ve öğrencilerle etkileşime geçilebiliyor. Öğretmenler branşları ile konuları takip ederek paylaşımları görebiliyor.
 

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı