Ortaokul Kayıtları Yapıldı

      Ortaokul ve 1. Sınıf Kayıtları yapıldı.

         Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada  : "2013-2014 eğitim öğretim yılı için ülkemizdeki bütün resmî ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün resmî ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın MERNİS bilgileri esas alınarak, ikametgâhlarına en uygun okula,  herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlığımız tarafından  e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılmıştır." denilmiştir.

        MEB internet sitesinde yaptığı basın açıklamasında ; Mecburî ilköğretim çağına giren toplam 1.863.230 çocuğumuzun tamamı 1.sınıflara; 1.237.986 öğrencimiz de 5. sınıflara yerleştirilsiğini, velilerin,  Bakanlığın http://www.meb.gov.tr  internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecekleri ifade edilmiştir.

        Bakanlığın açıklamasında özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin ile aziz şehitlerimizin ve muharip gazilerimizin çocuklarının kayıtları, velilerinin istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında, istedikleri resmî okula yapılabilecektir.

        Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına adrese dayalı kayıt işlemi yapılamadığından, e-okul işlemleri açıldığında, çocuklarını özel okul, konservatuar veya imam hatip ortaokullarına kaydettirmek isteyen velilerin doğrudan bu okullara başvurmaları yeterlidir.

Çocuğunuzun hangi okulda kayıtlı olduğunu öğrenmek için tıklayınız...

Veli Bilgilendirme Sistemi

Kaynak : http://www.meb.gov.tr/

1 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı