Özel Sağlık Meslek Liseleri Hakkında

     Son zamanlarda öğrencilerin SBS tercih döneminde özel sağlık meslek liseleri sıksık gündeme gelmektedir. İş garantili okul diye reklam yaparak öğrenci bulmaya çalışan liseler hakkında  Milli eğitim bakanlığı uyarıda bulundu.

       Peki özel sağlık meslek liselerinin bu derece çoğalmaya başlaması devletin istihdam politikasıyla uyumlu mudur bunu sorgulamak lazım. Ancak sağlık meslek liselerinden mezun öğrenciler ne iş yapabilir. Elbette okuduğu bölümle ilgili meslek yüksek okulu devam edebilirler. Ayrıca Lise mezunları için yapılan KPSS ye girip alanlarıyla ilgili  kadrolara atanabilirler yada özel sağlık hastanelerinde, polikliniklerde, özel muayenelerde çalışabilirler. Ancak özel okulların hızla artarak mezun sayılarının çoğalması istihdam konusunda sağlık sektöründe bir sorun olarak karşımıza çıkabilir. Burada önemli olan özel veya kamu sağlık meslek liselerine kayıt  olan ve kaydedilmesi muhtemel öğrenci sayısına bağlı olarak planlamaların yapılması gerekir.

       Ayrıca sağlık meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin alanı ile ilgili meslek yüksek okulunu veya üniversiteleri bitirmeden öğrencilerin sağlık sektöründe istihtamından önce yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıkları konusunda gerekli standartların olması gerekir ve kaçınılmazdır. 

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı