SBS - Ortaokullarda Seviye Belirleme Sınavı Nasıl Yapılacak ?

        
           SBS Sınavı ile ilgili olarak bir çok haber medyada sıklıkla tartışılmaktadır. Öğrenciler 2013 2014 eğitim öğretim yılına başlarken şimdiden SBS sınavlarının nasıl yapılacağı merak konusu... 36 adet sınav şeklinde yapılacağı haberleri gündeme gelmektedir.

           Bu noktada öğrencilerin liselere yerleşmeleri konusunda sınavsız bir sistem mümkün değildir. Eğitimde merkeziyetçi bir anlayışla her öğrenciyi aynı objektifle ölçmek mümkün değildir. Aslında bu durumun farkına varılması gerekir. Özellikle öğrenciler için öğretmenler tarafından kanaat notu kullanılması pratikte uygulanması bazı bir takım sorunlara yol açabilir. Şimdiden karar verirken iyi düşünmek gerekir. Yoksa 1 yıl deneyip tekrar uygulamayı kaldırmak öğrencilere daha çok zarar vermektedir. Daha önceki uygulamalarda olduğu gibi... (6. 7. ve 8. sınıflarda her yıl yapılan SBS sınavları)
                  
       Tartışılan bir diğer konu ise SBS sınavı ile yerleşememiş öğrencilerin durumu... Hangi liseye gidecekler... Tabii ki meslek liselerine gitmek istemeyen öğrencilerin durumları merak konusu... Ancak eğitimde kararlar alırken dikkat edilmesi nokta ise alınan kararların uygulanması sırasında çıkan sorunlara çözüm aramak değildir... Çıkabilecek sorunları önceden tespit edip planlamaktır doğru olan.... Ancak eğitimdeki değişimlerin bugünlerde maalesef bu şekilde yapıldığını görmekteyiz... Bununla ilgili örnek vermek gerekirse, kılık kıyafet konusu, SBS sınavları, 60-66 ay ilkokul çocuklarının durumları, Genel liselerin durumu, dershanelerle ilgili bilinmezlik, öğretmenlerin alan değişiklikleri... İlk akla gelenler...

        

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı