PİSA nın Yöntemi Yanlış mı ?

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PİSA)  Queens Üniversitesi'nde Matematikçi Dr Hugh Morrison,  PİSA değerlendirmesinin 3 yılda bir yapılmasının tamamen yanlış olduğunu çünkü objektif ve subjektif olasılıkların kafa karıştırarak derin kavramsal hatalar içerdiğini söyledi. Dolayısıyla PİSA hiçbir zaman işe yaramayacak diye söyledi. 

Aynı zamanda Danimarka'da Kopenhagen Üniversitesi'inde istatistikçi olan Profosör Svend KREİNER, PİSA'nın temelde kusurlu olduğunu söyledi.

Ülkelerin okuma becerileri dil yapıları, kültürleri gibi bir çok etken PİSA değerlendirmesinde dikkat edilmesi gereken unsurlardandır. Ayrıca öğrencilerin rastgele seçilmesi toplumların kültür seviyelerindeki farklılığın yüksek olmasına bağlı olarak değerlendirmenin objektiflik oranını da düşürmektedir. 

 PİSA'nın akademik çevrelerce güvenilirliği tartışıladursun, eğitim sistemlerinin karşılaştırılması ve rekabetin artırılması için önemlidir. Ülke olarak 2003 yılında beri katıldığımız PİSA sonuçları Aralık 2013 döneminde açıklanacaktır.  Sonuçlar ise OECD sekreterliğince http//www.pisa.oecd.org adresinden yayınlanacaktır.

http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı