Çocuklarımızı Siber Tehditlerden Nasıl Koruyabiliriz ?

      Bir çok anne baba internetin dolaysısıyla digital dünyanın çocuklarımız üzerinde ne gibi etkiler bırakabileceği konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Öncelikle çocuklarımız internet üzerinde oyun, sosyal medya, çeşitli dezenformasyon etkilere maruz kalabilir. Öncelikle çocuğumuza internette nasıl davranılması gerektiği anlatılmalı. Eğer ki anne baba bu konuda her hangi bir fikre sahip değilse bir uzmana başvurarak yardım alabilirler.
Sosyal medya çocuklarımızın kişiliklerini de şekillendirmeye başladı. Aslında internet global kişilik yönlendirme hareketine dönüştü. Oyunlar, ideoljik paylaşımlar, e ticareti, bahis ve adult siteler çocuklarımızın zihnine yerleşmiş durumda. Bir çok illegal tutum ve davranış sanal dünyada oyunlar ve filmlerle desteklenmektedir. Yada toplu bir hipnoz... İnternetin araştırma ve öğrenme aracı kullanılması elbetteki önemlidir. Ülkemizde internet kullanıcılarının davranışları konusunda kapsamlı yeterli araştırma da yapılmamaktadır yada gündeme gelmemektedir. Okullarda ve eğitim kurumlarında internet bilgi okur yazarlığı konusunda bilinçlendirme faaliyetlerine hız verilmelidir.

     Çocuğumuzun internette dolaşırken çeşitli gizlilik ayarlarını kontrol edin gerekirse filtreleyin. Çocuklarımızı sanal dünyadan ibaret olmadığını anlatın. Çünkü internet insanlar üzerinde tembelliğe daha sonra tüketici eğilimlere yönelttiği gerçektir. İleriki yıllarda çocuklarmızda depresyonik davranışların ortaya çıkmasına da sebep olabilir. Hayali kahramanların, çocuklarımızın zihninde sanal gerçeklikle doğal gerçeklik arasında çatışmalara sebep olduğu bir çok araştırma tarafından da desteklenmiştir.

     Anne babalar çocuklarının siber tehditlerin tehlikelerine maruz kalmamaları için üzerinde düşen görevleri dikkatli bir şekilde yerine getirmelidirler. 

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı